Ελαστογραφία: Το σύγχρονο όπλο στη διάγνωση ύποπτων όγκων σε θυρεοειδή & μαστό

Η Ελαστογραφία είναι μία υπερηχογραφική μέθοδος μέτρησης της ελαστικότητας και της σκληρότητας των ιστών. Είναι προέκταση της υπερηχογραφικής εικόνας και προσθέτει στο υπερηχογράφημα μία νέα διάσταση μελέτης των ιστών.

Η Ελαστογραφία εφαρμόζεται κυρίως σε οζώδεις σχηματισμούς στα επιφανειακά όργανα (Θυρεοειδούς, Μαστών, Παρωτίδων και Σιελογόνων Αδένων). Σε πολλές περιπτώσεις η πρόσθετη αυτή πληροφορία είναι ικανή να οδηγήσει στην υπερηχογραφική «εικονική» βιοψία, αποτελώντας έτσι ένα σημαντικό όπλο στη διαφορική διάγνωση ύποπτων όγκων.

Το ιατρικό μας κέντρο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πρόσφατα προχώρησε στην προμήθεια του νέου υπερσύγχρονου υπερήχου υψηλής ευκρίνειας MINDRAY DC 8 EXPERT, ο οποίος έχει και τη δυνατότητα ελαστογραφίας.

Ελαστογραφία με το υπερσύγχρονο υπέρηχο MINDRAY DC 8 EXPERTΕλαστογραφία με το υπερσύγχρονο υπέρηχο MINDRAY DC 8 EXPERT

Μπορεί να πραγματοποιηθεί έλεγχος με ελαστογραφία στο θυρεοειδή και το μαστό. Ειδικά όσον αφορά το μαστό, ο συνδυασμός ελαστογραφίας και ψηφιακής μαστογραφίας αποτελεί κορυφαία επιλογή στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

Κλείστε το ραντεβού σας στην «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ» στα τηλ. 210 970 33 56 ή 210 970 56 68, καθημερινά 6.30 πμ - 9.00 μμ & Σάββατο 7.00 πμ - 2.30 μμ.